فناوری QD-OLED سامسونگ چیست و چه برتری نسبت به OLED ال جی دارد
بازار رقابت بین دو کمپانی بزرگ سامسونگ و ال جی سالهاست مورد توجه عموم قرار گرفته و هر ساله این دو شرکت با رونمایی از محصولات جدید با تکنولوژی پیشرفته در حال پیشی گرفتن از یکدیگر می باشند.کمپانی بزرگ سامسونگ با رونمایی از فناوری QD-OLED نسل های گذشته OLED ال جی را به چالش کشیده است. سامسونگ که بزرگترین تولید کننده انواع تلویزیون در جهان است، پس از سالها تحقیق و توسعه، یک فناوری جدید موسوم به QD-OLED را برای ساخت انواع مانیتور و تلویزیون، ابداع کرده که دنیای تلویزیون و مونیتور ها را متحول خواهد کرد. سالها پیش،شرکت سامسونگ متوجه نقاط ضعف تلویزیونهای OLED شده و تولید آنها را متوقف کرد. از آن زمان این شرکت میلیاردها دلار را صرف تحقیق و توسعه فناوریهای جایگزین OLED و LCD کرده است. حال می دانیم که این شرکت کرهای تا پایان سال 2020 تولید پنل های LCD مورد استفاده در تلویزیونها را متوقف کرده و خطوط تولید خود را با یک فناوری مدرن و پیشرفته جایگزین میکند.با ما در دارین مارکت همراه باشید تا فناوری QD-OLED سامسونگ و مزایای آن را مورد بررسی قرار دهیم.
این فناوری QD-OLED نام دارد که ترکیبی از نقاط کوانتومی (QD) با فناوری OLED است. تولید تلویزیون و مانیتورهای QD-OLED از سال 2021 آغاز خواهد شد. این فناوری QD-OLED به دلیل عملکرد جذاب و کیفیت بسیار خوب، مورد توجه شرکتهایی نظیر Panasonic و Sony نیز قرار گرفته است.
QD-OLED ها چگونه کار میکنند:
امروزه دو تکنولوژی پایه در ساخت تلویزیون های موجود در بازار استفاده می شود. LCD و OLED. تلویزیون های ساخته شده با فناوری ال سی دی بسیار متداول هستند و قیمت بسیار کمتری دارند زیرا ساخت آن ها آسان تر است. کمپانی های سازنده تلویزیون برای بهبود تصاویر ال سی دی ها از فناوری های مختلفی استفاده کرده اند از جمله کوانتوم دات Quantum dot.سامسونگ ال سی دی ها مجهز به فناوری کوانتوم دات را با برند کیولد QLED به بازار عرضه می کند. در تست هایی که توسط کارشناسان مختلف صورت گرفت افزایش کیفیت تصاویر با کمک کوانتوم دات کاملاً محسوس شد اما پیش بینی میشد کیفیت بالای اولد های OLED ساخت ال جی، سامسونگ را مجبور به سرمایه گذاری اساسی روی یک فناوری جدید کند.
OLED ها فاقد بک لایت یا همان نور پس زمینه هستند یعنی هر پیکسل به طور جدا نور خود را تولید و منتشر می کند که به واسطه همین دارای کنتراست بالایی هستند البته این کار منجر به تولید تصاویری تیره تر هم می شد که از جمله معایب OLED ها به شمار می آید؛ سامسونگ با ایجاد پلی بین OLED و QLED به نوعی توانسته معایب هر دو را پوشش داده و تصاویر بینظری را به واسطه QD-OLED ها به نمایش بگذارد.QD-OLEDها دارای یک بک لایت آبی رنگ هستند که با کمک فیلتر های به کار رفته در فناوری کوانتوم نقطه ای، برای تولید رنگ های سبز و قرمز این رنگ آبی را به تمام طیف های رنگی تبدیل می کنند.
نمایی دیگر از نحوه عملکرد فناوریQD-OLED
مزایای فناوری جدیدQD-OLED:
نمایش تمام نمایشگرهای دنیا بر تولید نور به سه رنگ قرمز، آبی و سبز استوار است. فناوری QD-OLED سامسونگ که کوانتوم دات هستند، مانند تلویزیون های QLED سامسونگ از ال ای دی آبی رنگ و لایه ی کوانتوم دات برای تبدیل بخشی از آن رنگ آبی به قرمز و سبز استفاده میکند. در نسخه های امروزی OLED ابزارهای زرد و آبی نور سفید تولید می کنند. در هر دو صورت، فیلتر های رنگ فقط به رنگی که برای پیکسل مشخص لازم است اجازه عبور می دهند. ایده ی QD-OLED سامسونگ بر آن است تا به سادگی این دو فناوری را ترکیب کند بدین شکل که با استفاده از OLED رنگ آبی تولید کند و از یک لایه کوانتوم دات برای تبدیل بخشی از رنگ آبی به قرمز و سبز استفاده کند.
با استفاده از این فناوری مزایای بسیاری از جمله کاهش قیمت ساخت حاصل می شود زیرا با این روش سامسونگ تنها از یک ابزار OLED استفاده می کند. فیلتر های نور، رنگ سبز و قرمز را می سازد. کوانتوم دات ها تأثیر تقریباً 100 درصدی دارند و به نظر از فیلتر های نوری بهتر عمل خواهند کرد و تلویزیون های آینده شفاف تر خواهند بود. به علاوه احتمال وجود گسترهی رنگی بیشتری در تمام سطوح روشنایی نیز وجود دارد.
ما بر این باور هستیم که فناوری QD-OLED راهکاری مفید برای نمایشگرهای بسیار بزرگ نیازمند به طیف رنگ وسیع و نور بالا خواهد بود. از لحاظ بازدهی و روشنایی، هیچ آیندهای برای پنلهای OLED وجود ندارد و تقریبا همهی تولیدکنندههای تلویزیون درحال توسعهی این فناوری جدید هستند.
فناوری QD-OLED چه زمانی عرضه می شود:
درحالحاضر میتوان قیمت را مانع اصلی عرضهی همگانی محصولات با فناوری جدید دانست. بهعلاوه محدودیت ابعاد قابل عرضه هم تولید گسترده را با چالش روبهرو میکند. بههرحال با عرضهی فناوری جدید میتوان انتظار داشت که OLED مسیری سریعتر را به سمت سلطهی بیشتر بر بازار طی کند. و بازار رقابت را فعلا در دست خود دارند.
سخن پایانی:
هر ساله مدلهای جدید تلویزیون عموما در رویدادهایی همچون IFA رونمایی میشوند. احتمالا محصولی بر پایهی QD-OLED در آن حضور نخواهد داشت. همانطور که گفته شد برای عرضهی محصول نهایی و مخصوص مصرفکننده هم احتمالا باید یک یا دو سال دیگر منتظر بمانیم. البته بهنظر میرسد سامسونگ برنامهی توسعهای جدی برای فناوری جدید داشته باشد. بههرحال اگر QD-OLED منجر به عرضهی محصولاتی با نورپردازی و تنوع رنگ بیشتر برای مصرفکننده شود، همهی کاربران و کارشناسان از آن استقبال میکنند. چنانچه شما هم اطلاعات بیشتری در زمینه فناوری QD-OLED سامسونگ دارید از طریق فرم زیر با ما به اشتراک بگذارید.